Navigatie Menu

Torenlaan 11B‎
1402 AT Bussum
035 69 321 94
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Blog

World Day for Safety and Health at Work.

Op 28 April is het weer zo ver. De dag dat veiligheid en gezondheid op uw bedrijf ook extra aandacht verdient.

Alle grote internationale bedrijven hebben op deze dag extra aandacht voor hun grootste werkkapitaal, namelijk de medewerker.
De dag staat in het teken van preventie van ziekte en arbeidsongeschiktheid door bedrijfsongevallen, burnout, verkeerde werkattitude of houding.

Wilt u op deze dag een workshop voor uw bedrijf ? Bekijk dan eens de workshop stresspreventie of gezond werken.

Of wilt u dat we langskomen om met uw medewerkers individueel het te hebben over werkhouding en werkstress? Neem dan nu contact op voor de mogelijkheden!

 

Een week voor jezelf!

Geschreven op 10:34 in

Even geen verplichtingen, even uit de maat, even je andere hersenhelft gebruiken, even alleen maar genieten even alles voor JOU!  In een prachtige natuurlijke omgeving in Zuid Frankrijk, in goed gezelschap, met goede verzorging voor de innerlijke en uiterlijke mens, even een week (of twee weken), op jouw manier bijkomen. Je hoeft alleen nog maar te komen! Krijg weer een ander perspectief! Meer informatie vindt je in de nieuwsbrief: LA SALAMANDRE  of kijk op de website.  Tjitske staat te popelen om de beeldhouwcursussen te verzorgen in juli en augustus. Tot in Frankrijk!  ...

lees meer

Cursus Managers, Ondernemers en Zelfstandigen

Geschreven op 17:42 in

De cursus voor managers ondernemers en zelfstandigen is nu ook beschikbaar voor iedereen die zelf wil voorkomen dat zijn/ haar werk, klachten gaat geven. Dit kan zowel voorkomen op lichamelijk gebied als op emotioneel vlak. Uw zorgkostenverzekering vergoedt indien u aanvullend verzekerd bent. Alleen het bezoek op de werkplek zal anders ingevuld worden. Klik hier voor meer informatie.

lees meer

Stress

Geschreven op 13:11 in

Hoe ervaar jij je stress? Zie je het als een vijand waar je nog steeds niet de baas over bent of is het je vriend en helpt het je in veranderende omstandigheden. Uit deze Ted Talk van Kelly Mcgonical, gezondheidspsychologe, wordt duidelijk dat de perceptie van stress, wat je erbij voelt en denkt en hoe je je erbij gedraagt, invloed heeft op de uitwerking die stress op je lichaam heeft. Zo zit er in de stressreactie een ingebouwd vrijkomen van oxytocine, dit hormoon zet je aan contact te maken met anderen en hulp te vragen. Is dat niet precies wat je nodig hebt? Fysiek zorgt dit hormoon er ook voor dat je hart en bloedvaten beschermd worden, hoe mooi is de natuur. Dit inzicht is er inmiddels ook over chronische pijn. Als je blijft vechten tegen onverklaarbare pijn dan heeft dat negatieve gevolgen op de reacties van het lichaam. Het ingebouwde mechanisme in de pijnreactie is echter nog niet geheel zo duidelijk als bij stress. Een ding is volgens Kelly zeker: “het is gezonder om betekenis na te streven in je leven dan te proberen ongemakken te vermijden. Ga altijd voor wat voor jou van grote betekenis is en vertrouw erop dat je kunt omgaan met de stress (of pijnklachten, toevoeging van mij) die daaruit voortvloeien” Dan hoort u het ook eens van een ander! Mede dank aan Alexandra van...

lees meer